Whatsapp

0312 284 86 76 0544 847 28 47

tepe-prime-logo
Home / Size Özel  / Bunları Biliyor musunuz?  / Erkeklerde Sık Yapılan Estetik Uygulamalar

Bize Ulaşın

    Adınız (*)

    Epostanız (*)

    Telefon (*)

    Mesajınız

    Erkeklerde Sık Yapılan Estetik Uygulamalar

    erkek estetik ameliyatları
    • 1. Jinekomasti: Erkekte kadın tipi meme büyüklüğüne verilen isimdir. Tedavide ilk seçenek 1-2 saat süre alan liposuction ile yağ alınması olup hastalar aynı gün taburcu olabilirler. 10-14 gün süreyle baskılı korse giymeleri gerekir. Sonuçlar kalıcı olup, ameliyat sonrası en sık karşılaşılan sorun yetersiz şekillendirmeler ile asimetridir.
    • 2. Saç ekimi: Saç güçsüzlüğü veya saç dökülmesinin, şehir hayatının kaçınılmaz stres düzeyi, genetik, beslenme ve uyku bozuklukları veya tekrarlayan ani/aşırı kilo alıp verme periyotları gibi çok farklı ve önemli oluşma nedenleri bulunur. FUE adı verilen tek tek saç foliküllerinin ekilmesi ile veya kişiye özel saç protokolleri ile tedavi edilirler. PRP, Mezoterapii takviye vitamin destekleri bu protokollerin taşıyıcı sütunlarıdır.
    • 3. Liposuction ile yüz/vücut şekillendirme: Bölgesel yağ fazlalıkları liposuction ile şekilendirilebilir. Birden fazla alandan alınan yağların vücudun ihtiyaç duyulan farklı alanlarına verilmesi işlemine liposculpture adı verilir. En sık yapılan kombine işlemler arasında liposuction ilk sırada yer alır. Gıdı, kol, karın basen ve bel, kalçalar, memeler ve sırt bölgesi en sık şekillendirilen alanlardır. Vaserlipo teknolojisi yağa seçici teknik özelliği ile dikkat çeker.
    • 4. Rinoplasty: Dünyada ve ülkemizde en sık yapılan estetik işlemler arasındadır. Yüze uyumlu, doğal ve estetik beklentiyi karşılaması gereken bu işlemlerin hastada işlevsel yani nefes alma problemlerini de tedavi etmesi gerekir. Düzeltme, sadece nefes almaya yönelik veya tipplasti adı verilen sadece burun ucuna müdahale edilen farklı uygulamaları bulunur. Sonuca etki eden çok farklı değişkenler olması ve bunların dikkate alınmadığı (önceki işlemler, burun derisi, kemik asimetrileri, genel sağlık düzeyi vb.) ucuz öncesi sonrası fotoğraf programları veya hasta başı yapılan değerlendirmeler, yapılması planlanan rinoplastiler için örnek ve emsal olamazlar. Reklam amaçlıdırlar.
    • 5. Kepçe kulak: Çocukluk çağının en sık yapılan estetik cerrahi işlemidir. Kulakların şekil verildikten sonra eski form ve şekillerine dönme hafızaları bulunur. Bu nedenle tedavi amaçlı, kalıcı uygulamalarda kulak kıkırdaklarına kalıcı şekil verilmesi gerekir. Ceerahi izler kulak arkasında bırakılır ve görülmez. Kepçe kulak ameliyatı yerine kullanılacak olan İple asma tekniği, zamkla yapıştırma kadar risk taşıyan ve sonuçları kestirilemeyen ampirik işlemlerden biridir. İdeal kepçe kulak onarımı, çocukluk çağında 5-6 yaşlarında yapılır.
    • 6. Ameliyatsız yüz yenileme işlemleri: Medikal estetik işlemlerdir. Dolgu, nörotoksin, enerji bazlı yüz yenileme, seanslı PRP, mezoterapi gibi farklı seçenekleri içerir. Cildin anatomisi kadar fizyolojisine hakim, dermatolog veya plastik cerrahlarca yapılmalıdır. Sertifika veya kurslarla yeterlilik kazandığını iddia eden işletmelerde, uygulamayı yapan kişinin uzmanlık diploması aranmalıdır. Ülkemizde en çok karşılaşılan merdiven altı işlemleri, en sık komplikasyonlarla karşılaşılan işlemlerdir. Ülkemizde medikal hekim uzmanlığı diye bir branş, uzmanı doktor bulunmamaktadır.
    • 7. Karın germe: Karın bölgesindeki fazla yağ ve derinin çıkarılması, gevşemiş kasların dikişlerle gerginleştirilmesi ve yeniden göbek şekillendirme işlemleridir. Bel ve göğüs bölgesine kontur amaçlı liposuction ile kombine edilebilen bu işlemler, karın içi yağlanmayı azaltıcı beslenme protokolleri ile beraber planlanmalıdır.
    • 8. Göz kapağı estetiği: Alt veya üst göz kapağındaki fazla derinin alınması, yağların yeniden şekillendirilmesi veya laınması ile kas güçsüzlüklerinin onarıldığı, gevşeyen alt göz kapağı kavsinin asılarak sağlamlaştırıldığı lokal anestezi altında yapılan uygulamalardır. Üst yüz bölgesinde Yüz yenileme (gençleştirme) işlemleri arasında en sık tercih edilen estetik işlemler arasında yer alır. Göz çevresi yenileme işlemleri gerekiyorsa, nörotoksin ve dolgu işlemleri ile eşzamanlı planlanmalıdır.
    • 9. Çene estetiği: Çenelerin yüz ile olan uyum ve oran ilşkisindeki eksiklik veya yetersizliklerinde tercih edilen cerrahi işlemlerdir. Çene ucunun estetiğine mentoplasti adı verilir. Küçük, geride, önde, asimetrik çene deformiteleri protez, dolgu veya kemik şekillendirme işlemleri ile düzeltilebilirler. Çene köşesini ilgilendiren ve masseter kası adı verilen kasın aşırı belirgin olmasıyla karakterize durumlarad nörotoksin veya törpüleme ile kemik yapılar ideal oranlara yaklaştırılabilir.
    • 10. İz tedavileri, dövme çıkarılması: Faça izleri, ameliyat izleri, çatlaklar, kazalara bağlı izler veya dövmelerin çıkarılması erkelerde en sık yaptırılan bir diğer estetik uygulamadır. Özellikle polislik sınavları öncesinde bu izlerin ameliyat edilerek silikleştirilmesi için en ideal zaman sınavdan 1 yıl öncesidir. Ameliyat kadar ameliyatsız iz giderme teknikleri de bulunur. İdeal ve standart olan bu planlamanın kişiye özel, seanslı ve bütünsel çerçevede ameliyat sonrasındaki bakımı da içerecek şekilde detaylı değerlendirilmesidir.
    • 11. Terleme tedavisi: Koltuk altı, el ve ayak terlemesi için uygulanan nörotoksin işlemleridir. Enerji bazlı (ultrasonik) ter bezlerinin hasarlanması amacına yönelik deneysel uygulamalar da tedavi algoritmasında giderek artan oranda tercih edilmektedir.
    Doç.Dr. Nedim Sarıfakıoğlu

    <h3 style="text-align: center; color: #232323 !important;">Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi</h3> <strong style="width: 100%; display: block; text-align: center; color: #fff !important;">Soru / Mesaj Gönderin</strong>




      Estetik Check-Up'tan geçmek İstiyorumEvetDaha Sonra

      X
      CHECK-IN