Whatsapp

0312 284 86 76 0544 847 28 47

tepe-prime-logo
Home / Size Özel  / İlginizi Çekebilir  / Burun Dolguları

Bize Ulaşın

    Adınız (*)

    Epostanız (*)

    Telefon (*)

    Mesajınız

    Burun Dolguları

    Burun dolgusu nedir, tekrar gerektirir mi

    Burun dolguları: Ayın (göremediğimiz) karanlık yüzü

    Cerrahi olmayan Rinoplasti, Tıbbi veya sıvı (likit) Rinoplasti adıyla da tanıtılan bu uygulama ile ilgili giderek artan komplikasyonla karşılaşıyorum. Yazıda karanlık tarafa ışık tutmaya çalıştım.

    Burun dolguları tekrar gerektirir bu zorunluluk kıkırdak, cilt ve işlevsel göreve sahip tutucu bağ yapılarına kalıcı zarar verebilir.

    Dolgunun kalite ve içeriği kadar uygulayıcının tercihleri sonuca etki eder.

    Uygun olmayan ellerde dolgu işlemleri doku kaybı, enfeksiyon, burunda şekil bozukluğu ve asimetri nedeni olabilir.

    Uygulaması basit, sonucu hızlı, kolay ulaşılabilir ve ameliyatlara göre ucuz bulunduğu için tercih edilme sıklığı komplikasyon görülme oranıyla paralel ve yüksektir.

    İdeal kullanım alanı, Rinoplasti sonrası karşılaşılan ufak kontur (yüzey) düzensizliklerinin giderilmesidir. Kalın derili kişilere tavsiye edilmez. Unutma: Her dolgu burnu biraz daha büyütür.

    En sık kullanılan güvenilir içerik, Hyaluronik Asit (HA) türevleri olup dolguların etkinlik süresi, içeriğindeki kimyasal bağların gücü kadar olabilir. Su çekici dolguların güvenliği şüphelidir. Birçok ülkede kullanımı yasaktır.

    Tekrarlayıcı dolgu uygulamalarının burun asıcı bağ sistemleri ve kıkırdaklara verebilecekleri potansiyel (ve kalıcı) hasar, bir cerrahın Rinoplasti yapmasına engel olabilecek seviyede olabilir.

    Nadir olmayan komplikasyonlar. Nodül (şişlik), asimetri, kızarıklık, hematom (kanama) ve enfeksiyon.

    Burun dolguları için en tehlikeli bölge burun yan duvarları olup en korkutucu komplikasyon ise dolgunun damar içine verilmesiyle gözlenen büyük doku kayıpları veya körlüktür.

    Burun dolgusu için en kötü senaryo: Deneyimsiz ve ruhsatlı olmayan kişi eliyle, ucuz, başka hastadan kalan, enfekte veya kaçak bir dolgunun, hijyenik olmayan bir ortamda, fazlaca riskli anatomik alanlara tehlikeli boyutta zerk edilmesidir.

    Doç.Dr. Nedim Sarıfakıoğlu

    <h3 style="text-align: center; color: #232323 !important;">Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi</h3> <strong style="width: 100%; display: block; text-align: center; color: #fff !important;">Soru / Mesaj Gönderin</strong>




      Estetik Check-Up'tan geçmek İstiyorumEvetDaha Sonra

      X
      CHECK-IN