Whatsapp

0312 284 86 76 0544 847 28 47

tepe-prime-logo
Home / Size Özel  / İlginizi Çekebilir  / Estetik ve Homo Digitalis

Bize Ulaşın

    Adınız (*)

    Epostanız (*)

    Telefon (*)

    Mesajınız

    Estetik ve Homo Digitalis

    Çok tutan bir komedyenin şovunda estetik ameliyat geçirmiş misafire yapılan bir yakıştırmaydı sahtecilik. Birkaç kere estetik yaptırdığı ve bunu sakladığı ortaya çıkınca, başarılı komedyen yapıştırır: kızım senin her yerin sahte..

    Gündelik kullanımda kendine kolayca “olumsuz” anlamda yer bulan sahtecilik bir gösteri içinde böylece bir gerçeklikten, gerçek olandan uzaklaşma biçimi olarak “estetik cerrahi işlemlerinin” de bir tür sahtecilik olduğunu öne sürerek en azından doğallıktan sapma anlamında izleyenlere kabul ve tasdik ettiriyordu.

    Gerçekliğin siyaset ve sistematik eğitim araçları tarafından sürekli maniple edilerek değiştirildiği bir zamanda, estetik kaygı ve yargı iklimine prangalanmış toplumun baskılanmış ortak bilinçaltından sıradan konuşma diline sızarak hepimize görünür olması değil midir bu saptama ve evet buz gibi de doğrudur.

    Artırılmış, sanal, mix veya değiştirilmiş gerçeklik terimleriyle dayatılan “dijital şey” aslında sahte, imitasyon, doğallığından çıkarılmış, taklit ve gerçekte var olmayan veya manipüle edilmiş olan ve hepimizin (kaçmak) istediği farklı bir gerçekliktir.

    Metaverse
    Bu kavram altında seçtiği özgün görünümüyle (cinsiyet, yaş, sosyoekonomik durum, eğitim, meslek, ulusal/etnik kimlik ve maruz kaldığı toplumsal iklim ne olursa olsun) bir kullanıcı, hesap vermeden, bulunduğu yer, zaman ve coğrafyadan, yargılamalardan, olası günah ve yanlışlardan uzakta, kendini bu alternatif öte evrende yeniden ve keyfince tasarladığında kim bu özgür tercihe, yaşam biçimine (sahte veya değil) paha biçebilir. Zaman ve mekandan münezzeh bu evrene kaçış bu nedenle kaçınılmaz.

    Soru, yaşamı sadece duyu (koku ?) ve beyin fonksiyonlarına indirgeyen bu öte dünyada bireyin özgürleşmesi, toplumsal anlamda kapı, zaman ve sınırların olmadığı bu platformda avatarıyla dilediği gibi iletişim kurup sınırsızca eğlenmesi; özüne, biyolojik evrimine ve belki üstüne bedenlendiği ruhuna rağmen nasıl mümkün olabilir !

    Henüz homo deus projesini tamamlayamadan homo dijitalise sıçrayan insanın, bırakın estetiği, yaşamak için sizce bir kas kitlesine, tırnaklara, kemiğe, hatta dişlere ihtiyacı olabilir mi, bu anlamda fiziksel evrim, inanç sistemleri, hukuk ve yaşam alanları nasıl yön değiştirecek !

    Daha nasıl manipüle edileceğiz, bekleyip belki göreceğiz.

    Credit: ktolnoe.com

    Doç.Dr. Nedim Sarıfakıoğlu

    <h3 style="text-align: center; color: #232323 !important;">Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi</h3> <strong style="width: 100%; display: block; text-align: center; color: #fff !important;">Soru / Mesaj Gönderin</strong>




      Estetik Check-Up'tan geçmek İstiyorumEvetDaha Sonra

      X
      CHECK-IN