0312 284 86 76 0544 847 28 47

tepe-prime-logo
Home / Yaşama Sanatı  / Sağlık Kampı Günlükleri  / Sağlık Kampı Günlükleri-XVII İlaç Kullanımı: Tıp öldü, yaşasın İlaç Endüstrisi 10 dakikalık okuma

Bize Ulaşın

    Adınız (*)

    Epostanız (*)

    Telefon (*)

    Mesajınız

    Sağlık Kampı Günlükleri-XVII İlaç Kullanımı: Tıp öldü, yaşasın İlaç Endüstrisi 10 dakikalık okuma

    ilac_kullanimi1. Bugünkü tıp aslında tıp bilimi değil, “ilaç firmalarının” bilimidir.

    2. Tıp ile ilgili bütün bilimsel eğitim ve çalışmaları “ilaç endüstrisinin” kontrolü altında.

    3. Avrupa’da her yıl 197 bin, Amerika’da yılda 100 bin yani, her 5 dakikada 1 kişinin ilaç yan etkisi nedeniyle hayatını kaybediyor. Ortalamaya vurulduğunda ülkemizde “20 dakikada 1 kişinin” ilaç yan etkileri nedeniyle öldüğünü söyleyebiliriz.

    4. British Medical Journal’da 2004’te yayınlanan araştırmada; hastanelere yapılan başvuruların %7’sinin ilaç yan etkileri kaynaklı olduğu bildirilmekte. ABD’de ise ilaç toksikasyonuna bağlı ölümler, hastaneye yatış sebepleri arasında 4. sırada.

    5. Amerika’da marketlerde bile satılan “parasetamol” etken maddeli ilaçlar dünyada en fazla karaciğer intoksikasyonuna yol açan ağrı kesicilerdir. Akut karaciğer yetmezliği yani karaciğer toksikasyonlarının %50’sinin ilaçlara bağlı geliştiği bilinmektedir.

    6. Dünya tıp tarihinde ‘mucize’ diye nitelendirilen milyonlarca ilaç var ve bunlar bir süre sonra ‘pardon’ denilerek piyasadan çekilmişlerdir (Talidomid, 1961).

    7. 20 yıl önce antibiyotiklerin kalbe zararlı olabileceğine dair herhangi bir yayın veya şüphe yoktu. Ancak zamanla antibiyotiklerin ani kalp ölümlerine yol açtığı gösterildi. Üstelik öyle az görülen bir şey de değil bu, piyasadaki birçok antibiyotik için bu risk var. Örnek olarak, geçen yıl Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), “Azitromisin” etken maddeli antibiyotiklerin ani kalp ölümlerine ve aritmiye neden olabileceğine dair uyarı yayınladı. http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm341822.htm

    8. Günümüzde yüksek tansiyon, diyabet, romatizma gibi hastalıklarda sadece belirtilerin giderilmekte ancak bu kronik hastalıklar tedavi edilememektedir. Hasta ilaçlarını bir gün almayı unutsa tansiyonu, şekeri, kolesterolü yine yükselerek hastalık tekrarlamaktadır. Yani günümüz kimyasal tıp sayesinde kronik hastalıklar tedavi edilememektedirler.

    9. Bugün dünyada tıp bilimi ile ilgili eğitimlerin ve yayınların neredeyse tamamı ilaç endüstrisinin kontrolü altında. İlaç endüstrisi işine gelen bir şeyi, ürünü çok güzel “parlatabildiği” gibi, işine gelmeyenleri de çok etkin “gölgede bırakabiliyor” ve bunu hiç ortada görünmeden yapabiliyor. ABD’de kongre, workshop gibi sürekli tıp eğitimlerinin %70’i ilaç endüstrisi tarafından finanse ediliyor. Ülkemizde bu oranın daha yüksek olduğu düşünülmekte.

    10. Dünyada kanserle ilgili çalışmaların %90’ının kemoterapi ilaçları üreten firmalar tarafından finanse ediliyor. Bu milyar dolarlık firmaların finanse ettikleri bir alanda kendi “ticari çıkarlarına” karşı bir sonuç çıkmasına izin vermeleri mümkün müdür? DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) verilerine göre; az gelişmiş ülkelerde alınan 4 ilaçtan biri sahte. Afrika ve Güneydoğu Asya’da satılan ilaçların %30 ila 60’ı aynı durumda. AB verileri de birlik ülkelerinde sahte ilaç pazarının yıllık bilançosunun 10 milyar, dünyada ise 60 milyar euronun üzerinde olduğunu gösteriyor.

    Türkiye ise dünya sahte ilaç pazarında lider.

    Dr. Ümit Aktaş

    Doç.Dr. Nedim Sarıfakıoğlu

    <h3 style="text-align:center; color:#232323 !important;">Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi</h3> <strong style="width:100%; display:block; text-align:center; color:#fff !important">Soru / Mesaj Gönderin</strong>




      Estetik Check-Up'tan geçmek İstiyorumEvetDaha Sonra

      X
      CHECK-IN
      Whatsapp
      Telefon