Whatsapp

0312 284 86 76 0544 847 28 47

tepe-prime-logo
Home / Yaşama Sanatı  / Kendim Olma Deneyimi (KOD)  / Kendim Olma Deneyimi “K.O.D.” kitabından 2015 için tüyolar: 30-41/100

Bize Ulaşın

    Adınız (*)

    Epostanız (*)

    Telefon (*)

    Mesajınız

    Kendim Olma Deneyimi “K.O.D.” kitabından 2015 için tüyolar: 30-41/100

    31. Okuduğunuz ilkokulu, oturduğunuz mahalleyi ilk fırsatta ziyaret edin. Tazeleneceksiniz.

    sunny32. Şehri günün ilk ışıklarıyla gezin. Kent size doğal ve makyajsız gerçek yüzünü gösterecektir.

    33. Sahafları gezin. Sizi dönüştürecek bir kaynak veya kişiyle karşılaşabilirsiniz.

    34. Rutinden çıkın. Kendinizle baş başa kalabileceğiniz 2 gece konaklama, size önünüzdeki 1 ayın enerjisini peşin verecektir. Bu sürede elektronik kimliğinizden mümkün olduğunca uzaklaşın (sosyal medya, e posta, gazete, tv, telefon vb.). Bir sırt çantası yeterlidir.

    sunshine35. Ülkenin her yerine başlatılan tarifeli uçak seyahatlerinden yararlanın. Gezin. Görün. Fotoğraflayın. Duyun. Dokunun. Tadın. Tanık olun. Van, Mardin, Gaziantep, Diyarbakır, Siirt, Edirne, Çanakkale, Erzurum, Elazığ, Hatay, Muş, Adıyaman, Sivas, Balıkesir ve Karadenize tek günlük gezilerinizi Gurme turuna dönüştürebilirsiniz. Araba kiralayabilirsiniz.

    36. Trafikte radyo yerine sadece kendi tercih ettiğiniz müziği dinleyin. Dinlediğiniz müziğin sesi mümkünse (ve aslında bir kural olarak), motorun sesini duymanıza engel olmayacak yükseklikte olsun. Aksi durumda trafikte hiçbir uyarıyı dikkate almayan ve körüne giden tipik bir zombiye dönüşebilirsiniz.

    cyclin___amsterdam_by_matsmuri-d5e7rrj37. Trafikte önünüzde ilerleyen motosiklet, ATV veya bisikletlere tam şerit ayırın, kaldırıma sıkışmasına yol açacak şekilde şeridini daraltmayın. Sollama yapacaksanız mutlaka sinyal verin, ne kadar yavaş giderse gitsin 20 metreden fazla yaklaşmayın. Onları taşıt olarak görün ve trafik içindeki varlıklarına saygı duyun. Korumasızlar ve CAN taşıyorlar.

    38. Yanınızda, cebinizde, cep telefonunuzda mutlaka acil bir durumda ilk aranacak kişi listesi ile size ait sağlık ve iletişim bilgilerini içeren bir künye olsun. İçerik şöyle olabilir. Ben … ….., TC numaram …., adresim …… Şu an Acil bir durum içinde olduğum için siz bu notu okuyorsunuz. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Beni eğer henüz hayattaysam Şu hastaneye götürünüz. Şu kişiyi bilgilendiriniz. Kazayı İlk VE ACİL olarak ….. bildiriniz, numarası 0533…, ulaşamazsanız lütfen …..’ı arayın, numarası …, acil kan gerekiyorsa benim kan grubum A Rh (+), şu sağlık problemlerim var, şu şu ilaçları kullanıyorum. Bu bilgiler, Hayat Kurtarır.

    39. Genel olarak insana, özellikle kadına, çocuğa, yaşlıya, doğaya, hayvana şiddet durumlarında her zaman ve her durumda dikkat, plan ve özeninizle müdahil ve taraf olunuz.

    40. Trafikte yapılan ve kazaya neden olabilecek en büyük hata, direksiyondayken cep telefonunuzla mesaj yazmaktır. Bunu alkollü, yağışta, yüksek hız yaparken, gece, bir virajda ve yüksek ses müzik dinlerken yapıyorsanız kasıtlı intihar eylemi içindesiniz demektir.

    friend41. İlk ve Son’larda mutlaka arkadaş, dost ve akrabalarınızın yanında olun. Cenaze, nikah, mezuniyet, diploma, terfi, kaza, hastalıklar vb. Siz de bu durumları tek tek deneyimleyeceksiniz. Kaçırılmaması gereken arındırıcı ve kaynaştırıcı diğer özel günler, doğum günleri, yılbaşları, evlilik yıldönümleri ve bayramlardır.

    Doç.Dr. Nedim Sarıfakıoğlu

    <h3 style="text-align: center; color: #232323 !important;">Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi</h3> <strong style="width: 100%; display: block; text-align: center; color: #fff !important;">Soru / Mesaj Gönderin</strong>




      Estetik Check-Up'tan geçmek İstiyorumEvetDaha Sonra

      X
      CHECK-IN